Aktuality A-tým

NA MOST JSME SI VĚŘILY, PLACKU CHCEME!

16.5.2021, 14:00

Do Mostu odjížděla Poruba se zdravě bojovnou náladou a vědomím, že není nic ztraceno. Dvougólový náskok není v házené nic a vše bylo otevřeno. S čistou hlavou tak vstoupily Sokolky do druhého semifinále a opět zaskočily Most. Petra Tichá otevřela skóre de druhé minutě, Valča Smetková neproměnila sedmimetrový hod, Sisa Polášková s Eliškou Desortovou přidaly další góly a donutily domácí lavičku vzít si time out (1:4). Porubanky ještě navýšily skóre na čtyřbrankový rozdíl (1:5 a 3:7), ale pak se Severočešky rozehrály a kolem 20 minuty se dotáhly ve skóre (9:9). Na konci poločasu zaúřadovala mostecká křídla a do šaten se šlo za stavu 13:10.

Na začátku druhé půle se ještě Poruba držela, Hanka Mučková pochytala, co mohla, ale po nepřesnostech v útoku a několika neproměněných šancích trestal Most rychlými brejky. Ve 12 minutě si brala porubská lavička time out za stavu 19:13, ale rozjetý favorit už si postup do finále hlídal. Navíc byla Míša Konečná potřetí vyloučena a po obdržení červené karty už nemohla nastoupit do utkání. Výsledek 26:18, celkový 49:39 tak rozhodl o postupu Mostu do finále, kde se mu do cesty postaví Slávia Praha.

Sokol Poruba tak bude bojovat o bronzové medaile se Zorou Olomouc, která sice porazila na domácí půdě Slávii Praha 27:25, ale vzhledem k výsledku z prvního utkání (22:24, celkem 49:49) rozhodl ve prospěch Slávie vyšší počet branek nasázených do sítě soupeře na půdě Olomouce.

 

O hodnocení utkání, i celé série jsme požádali nejlepší střelkyni Poruby Silvii Poláškovou:

„Na utkání jsme byly s holkama úplně stejně nahecované, jako v tom domácím. Myslím, že jsme do zápasu vstoupily hodně dobře, Most jsme překvapily, obrana 1:5 nám fungovala možná ještě lépe než doma a trenér domácích si musel brát dvakrát těsně po sobě time out. Pak nám ubralo síly vyloučení, osobní obrana Mostu a v prvním poločase jsme skoro nestřídaly, to si myslím, že nám vzalo sílu do druhé půle. Oproti nám Most střídal téměř hokejově, v tom vidím hlavní rozdíl, nebyl o tolik lepší. Myslím, že za výkon se stydět nemusíme, 40 minut jsme byly vyrovnaným soupeřem. Taky nesmím zapomenout na Mučis, s ní v bráně jsme dlouho držely šanci na možnou výhru, ale my jsme neproměňovaly šance v klíčových momentech. Každopádně nás hodně mrzí, že jsme nevyhrály a nepostoupily."

 

Teď vás čeká boj o 3.místo, Zora Olomouc.

„Musíme rychle semifinále hodit za hlavu, což samozřejmě není úplně snadné, chtěly jsme zlato a věřily jsme tomu. Do Mostu jsme jely pro výhru a postup. Teď tedy zabojujeme o bronz, soustředíme se na Olomouc. Placku chceme moc."

 

 

DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba 26:18 (13:10)

Nejlepší střelkyně: Poláková 4, Stříšková 4/2, Borovská a Cholevová po 3 - Polášková 5/2, Desortová 4/1, Baumbachová 3. Rozhodčí: Kozler, Zych. Vyloučení: 1/3 + Konečná ČK.

Semifinále celkem 49:39, postupuje DHK Baník Most.

 

Souboj o 3. místo se odehraje opět pohárovým způsobem a Poruba začne doma, v sobotu 22.5.2021 v 18:00 v hale Sareza. Druhé utkání se pak přesune do Olomouce o týden později. Dle opatření by snad mohli do haly diváci. O podrobnostech vás budeme včas informovat.

 

(Foto: FB DHK Baník Most)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně