Aktuality A-tým

DO UTKÁNÍ JSME ŠLY SPRÁVNĚ NAHECOVANÉ

8.5.2021, 23:06

Do dnešního utkání - prvního semifinále, šly Porubanky s čistou hlavou, s Mostem neměly co ztratit. Úvod sice vyšel lépe Mostu (1:3, 4:6), ale naše holky se vůbec nezalekly a vždy se dotáhly a do konce poločasu pak držely vyrovnaný výsledek (12:12).

Do druhého poločasu vstoupil opět sice lépe Most (13:15), ovšem Ostravanky zabraly a skóre otočily a Most nepustily do vedení až do 55.minuty. V bráně zase čarovala Hanka Mučková a držela svůj tým v nadějném skóre do odvety. Koncovku bohužel zvládl lépe Most a nakonec si z Poruby odváží těsné vítězství 21:23.

Porubský tým bojoval, makal a evidentně mostecké několikanásobné šampiónky zaskočil. O branky Poruby se podělilo celkem devět hráček a mezi nimi byla i dvougólová Marie Šmidáková, která se na palubovku vrátila po dlouhodobé léčbě zranění kolene. Máši jsme se zeptali na předzápasovou atmosféru v týmu i svůj návrat na hřiště.

 

Máši, jaká byla nálada v týmu před utkáním s Mostem?

„Co si budeme říkat, jistým favoritem v semifinále byl Most. Ale my si s holkama v šatně řekly, že můžeme jen překvapit, nemáme co ztratit a že půjdeme do utkání s klidnou myslí a čistou hlavou."

 

Jak jste prožívali utkání v týmu, skóre bylo stále hodně těsné.

„Hned od začátku jsme se všichni hecovali, hráčky i trenéři a nevzdávali to. Rozhodující bylo, že jsme hráli rozvážně a stříleli až z vyložených šancí. Obrana standardně makala a Hanka nás opět skvěle držela."

 

Za týden v Mostu to určitě jednoduché nebude, jak to vidíš?

„Zatím je to jen poločas, určitě nejedeme pro porážku a na hřišti necháme všechno, první krok nám celkem vyšel a stále je šance (úsměv)."

 

Teď k tobě, jaké to bylo, po tak dlouhé době na hřišti?

„Naposledy jsem ostré utkání hrála asi před 14 měsíci. A teď rovnou semifinále. Než jsem vběhla na hřiště, tak jsem měla nervy pěkně v kýblu (smích). Ale pak to ze mě spadlo, góly jsou bonus a neskutečně jsem si to utkání užila. Dneska mi došlo, jak moc mi házená chyběla."

 

Za týden v Mostu budeme všichni držet opět palce. Díky za rozhovor.

 

DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 21:23 (12:12)

Nejlepší střelkyně: Baumbachová a Tichá po 4, Polášková 4/2, Mýlková 3 - Smetková 8/3, Cholevová a Stříšková po 4, Kostelná 3. Rozhodčí: Blanár - Opava. Vyloučení: 0/2.

 

Fotogalerie z utkání ZDE (Štěpánka Czyžová)

 

Druhé utkání semifinále se hraje v sobotu 15.5.2021 v 18:00 v Mostě. Ve druhé semifinálové sérii porazila Slávia Praha Zoru Olomouc 24:22.

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně