Aktuality A-tým

ČEŠKY POJEDOU DO ŠPANĚLSKA NA MS!!!

21.4.2021, 0:03

Česká ženská reprezentace se po pauze podívá opět na Mistrovství světa. To minulé jim uteklo o jediný gól. Cesta kvalifikací ale nebyla tak snadná, jak si holky, trenéři a hlavně fanoušci mysleli. Papírové předpoklady byly na naší straně, ale v prvním utkání Švýcarky ukázaly svoji sílu. Do odvety hrané navíc ve Švýcarsku musely Češky pořádně zabrat.

 

Na sociálních sítích po prvním utkání v Zubří český tým nešetřili někteří „fanoušci" a tým tak musel čelit nejen Švýcarkám, ale navíc dokázat házenkářské veřejnosti, že na MS patří. A povedlo se! I přes absenci Petry Kudláčkové a Kristýny Mika byl tým proti Švýcarsku dobře připraven a nepoložila ho ani dvě vyloučení krátce po sobě hned v úvodu utkání a následné třígólové manko.

 

Český tým táhla s velkou střeleckou chutí hrající Markéta Jeřábková, která nasázela soupeřkám 15 branek! A v naší brance měl tým naši skvěle chytající Hanku Mučkovou. Celý tým pak skvěle bojoval v obraně, nutil Švýcarky k chybám a nepřesnostem. Češky postupně navyšovaly vedení a náskok z prvního poločasu si ve druhém zkušeně pohlídaly.

 

Celému týmu, včetně toho záložního, patří velká gratulace a těšíme se na vaše výkony ve Španělsku. Budeme opět držet palce.

 

Švýcarsko - Česká republika 22:28 (11:14)

Nejvíce branek Švýcarska:Kähr 5, Hess 4, Frey N. 4.

Sestava a branky Česka: Mučková, Bezpalcová - Jeřábková 15/4, Kovářová 4, Kordovská 3, Knedlíková 2, Konečná 2, Kvášová 1, Hrbková 1, Maňáková, Hurychová, Tichá, Marčíková, Stříšková, Zachová, Malá.

Rozhodčí: Merz, Kuttler (GER). Sedmimetrové hody: 2/2 - 6/5. Vyloučení: 4/3.

 

(Foto: český tým, Urs Lind-freshfocus)

 

Více informací na handball.cz

Hodnocení trenéra Bašného ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně