Aktuality A-tým

VŠUDE JSME BYLI O KROK POZADU

11.4.2021, 0:16

Porubanky v posledním ligovém utkání před reprezentační přestávkou a play off ČR nesplnily, co si předsevzaly a prohrály ve Zlíně vysoko o devět branek 32:23. Už od začátku byly Zlíňanky aktivnější a důraznější a během prvního poločasu vedly i o pět branek (11:6). Sokolky ještě zabojovaly a do konce první půle stáhly manko na jednobrankový rozdíl 14:13. Našim hráčkám chyběl důraz v obraně a v útoku několikrát orazítkovaly zlínskou tyč.

Do druhé půle nevstoupily holky špatně, vyrovnaly (15:15), ale v zápětí byla vyloučena Bára Mýlková a Zlín odskočil. Svou důrazností a větší vůlí zvítězit navyšoval postupně skóre. Porubankám se opět nevyhnuly nepřesnosti v útoku a zlínskou branku několikrát orazítkovaly do tyče nebo se brankářka vytáhla dobrými zákroky. Zmar pokračoval a na konci svítilo nelichotivé skóre 32:23.

 

Trenér Ivo Vávra těžko hledal po utkání slova:

„Pro mne je dnešní výkon velkým zklamáním. Chtěl jsem po týmu výkon hoden play off, ale bohužel to vypadalo spíše na play out. Bez většího nasazení, bez ochoty zabojovat o úspěch. Takhle se o body nebojuje. Na začátku jsme podcenili soupeře a všude jsme byli o krok pozadu. Nezbývá než pogratulovat nadšeně bojujícímu Zlínu k zasloužené výhře. Budeme hrát o medaile, ne o sestup a tomu by měl odpovídat náš výkon.

Chtěl bych se tímto omluvit všem našim fanouškům za náš výkon. Mohu slíbit, že uděláme vše, aby se toto už neopakovalo. Byla by škoda, pokazit si celkem solidní sezónu takovýmito výkony v závěru soutěže. Beru všechnu zodpovědnost na sebe. Jsem zklamaný a smutný."

 

 

Handball PSG Zlín - DHC Sokol Poruba 32:23 (14:13)

Nejlepší střelkyně: Herbočková a Kříčková po 6, Daňková 5/1, Kolářová a Sekulová po 3, Minárčiková 3/2 - Desortová 5, Farářová 5/5, Polášková a Tichá po 4. Rozhodčí Šlezingr, Špunar. Vyloučení: 6/2.

 

MOL liga ještě čeká na několik dohrávek, aby byla tabulka kompletní. Poruba již zakončila soutěž, bohužel prohrou a s celkovým umístěním na 7.místě. Nyní čeká tým reprezentační přestávka, kdy sehraje česká reprezentace kvalifikační dvojutkání se Švýcarskem o postup na letošní MS ve Španělsku. V květnu pak bude následovat boj o české medaile. Do nich vstoupí Poruba s Mostem a druhou dvojici utvoří Slávia Praha se Zorou Olomouc. Brzy přineseme bližší informace o rozlosování.

 

(Foto: FB Handball PSG Zlín)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně