Aktuality A-tým

ZE VŠECH NABÍDEK MĚ NEJVÍCE LÁKALO MAĎARSKO

2.3.2021, 23:39

Jak již proběhlo sociálními médii a bylo zveřejněno na stránkách Českého svazu házené, hlučínská odchovankyně, porubská pivotka a česká reprezentantka Michaela Konečná zamíří po této sezóně do maďarského klubu Mosonmagyaróvári KC SE , aktuálně čtvrtého týmu maďarské nejvyšší soutěže hned za věhlasným Györi AUDI ETC KC, FTC-Rail Cargo Hungaria a Siófok KC. Je to její první zahraniční angažmá a po prosincovém Euru 2020, se zahraniční nabídky daly čekat. Na šampionátu byla v českém týmu po omluvence spoluhráčky, zkušené Petry Tiché, vlastně jedinou klasickou pivotmankou. V těžkých utkáních o sobě dala svými výkony vědět a evropské týmy si ji všimly.

 

Míšo, přijmi gratulaci ke svému prvnímu angažmá v zahraničí, o kterém sní nejedna mladá házenkářka. Kdy a jak tě z maďarského týmu oslovili?

„Z Maďarska mi přišla nabídka začátkem února. Nabídky, nejen tato, chodily mému agentovi, který je potom řešil se mnou."

 

Měla jsi tedy více nabídek? Co rozhodlo o tomto týmu?

„Ano, měla jsem nabídky z Francie, Švédska, Německa a Maďarska. Výběr jsem zúžila vyřazením Francie, jelikož to nebyly úplně zajímavé nabídky. Nejvíce mě to táhlo do Maďarska. Protože dle mého je maďarská liga na nejvyšší úrovni, a Mosonmagyarovari KC SE se v tabulce pohybuje v první pětici. Jednotlivé nabídky jsem konzultovala s mnoha trenéry, zajímal mě jejich názor a po společné diskuzi jsem se s většinou shodla na přestupu do Maďarska."

 

Jak probíhala jednání s klubem?

„Jednání s maďarským klubem byla dobrá, komunikovali jsme spolu často, protože jsme vyjednávali nejen samotný přestup, ale i podmínky v klubu, ubytování, cestovaní, apod. Měla jsem z toho dobrý pocit."

 

Jaké jsou ambice týmu do nové sezóny a ty tvé?

„Přestup do Maďarska je pro mne velkou výzvou. Ráda bych byla v týmu přínosem, budu si vážit každé minuty na hřišti. Jsem si vědoma, že začátky budou velice těžké. Mám velký respekt z jazykové bariéry a života bez rodiny a přátel. Co se týče klubových ambicí, maďarský klub se snaží probojovat na co nejvyšší příčky v tabulce, aby dosáhl na účast v Lize mistrů a evropských pohárech."

 

Máš už přehled, jaké je, resp. bude složení týmu? Budeš mít nějakou českou nebo slovenskou spoluhráčku?

„V týmu jsou momentálně čtyři Slovenky, ale na další sezónu tři z nich odchází. Jinak je v družstvu ještě jedna Rakušanka, ostatní holky jsou Maďarky."

 

Co maďarština, učíš se?

„Ano, už jsem začala s maďarštinou, je to pro mě taková osobní výzva tomuto jazyku porozumět. (smích)"

 

Už si se setkala s týmem?

„Ano, do Mosonu jsem odjela minulý týden na dva dny. Musela jsem podstoupit lékařské prohlídky a sportovní testy. Oficiálně jsme podepsali smlouvu a proběhl rozhovor pro tamní média. Program jsme ukončili společnou večeří s celým týmem a holky byly velice přátelské a milé."

 

Sezóna samozřejmě ještě nekončí, po doléčení zlomeniny ruky tě s Porubou čekají poslední utkání MOL Ligy a následné boje o interligový a český titul. Jak na tvůj přestup reagovala šatna a trenéři?

„Holkám jsem to oznámila v pondělí, všechny mi popřály mnoho úspěchů a hlavně pevné zdraví. S trenérem jsem přestup do zahraničí řešila už od samotného začátku jednání. Vedení klubu má radost, že jsem dostala šanci vyzkoušet si zahraniční angažmá a budou rádi, když se pak na „stará kolena" vrátím zpátky do Poruby. (úsměv)"

 

 

O vyjádření k přestupu Míši jsme samozřejmě požádali i předsedu klubu pana Zezulčíka:

„Přestupu Míši do většího klubu jsme vzhledem k její výkonnosti a předpokladům byli nakloněni, i když to pro nás bude citelná ztráta. Její odchod jsme očekávali a byli v tomto Míši nápomocni. Filozofie našeho klubu je postavena na výchově hráček a jejich výkonnostnímu růstu a přestup do klubu, jakým je právě maďarský Moson, je pro nás vizitkou a prezentací naší práce s mládeží a hráčkami v A-týmu. Věřím, že toto je cesta pro českou házenou a české reprezentantky, kdy po výchově v českých klubech se jim otevírají možnosti zahraničních angažmá, možností dalšího výkonnostního i osobního růstu.

Upřímně přejeme Míši mnoho házenkářských úspěchů v zahraničí i dále v reprezentaci a věříme, že se naše cesty opět v budoucnu setkají a Míša bude své nabyté zkušenosti sdílet s dalšími perspektivními odchovankyněmi klubu."

 

(Foto: EHF EURO 2020, DHC Sokol Poruba, Mosonmagyarovari KC SE, archiv Míši Konečné)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně