Aktuality A-tým

ASPIRANTA NA INTERLIGOVÝ TITUL JSME DOMA POTRÁPILI

10.2.2021, 22:36

Dohrávka 12. kola MOL Ligy začala lépe pro slovenský tým, ale Porubanky dnes bojovaly od začátku a povedlo se jim kolem 15.minuty srovnat (5:5, 6:6). Potom bohužel neměly holky přesnou mušku a až do 27.minuty neskórovaly a soupeřky od Dunaje odskočily až na šestibrankový rozdíl (8:14). Anežka Farářová přesnou trefou v posledních sekundách poločasu snížila alespoň na 9:14.

Druhý poločas nezačal pro Porubu vůbec dobře, sérií čtyř branek Dunajská odskočila a v 5.minutě druhé půle bral domácí trenér team time out. V 8.minutě za stavu 11:20 si mnozí mysleli, že je „hotovo", ale domácí bojovnice to nevzdaly a útok po útoku ukrajovaly během dalších deseti minut náskok soupeřek. Ty začaly kupit chyby, míjely branku, nepomohl ani team time out trenéra a rázem byla Poruba opět ve hře o body (18:20). Škoda, že Sokolky lépe nevyužily následnou dvojnásobnou přesilovku a nedotáhly se více.  Tohoto zaváhání favoritky utkání využily, znovu udeřily a v poslední pětiminutovce si už výhru pohlídaly(22:28).

 

Trenér Ivo Vávra hodnotí:

„Dnes jsme hráli pravděpodobně proti jednomu z aspirantů na interligový titul a čekali jsme velice těžké utkání. Dunajská Streda má ve svém kádru nemálo slovenských reprezentantek a zkušených hráček. Připravovali jsme se na velký tlak ze spojek, především od Rajnohové a Élö a myslím si, že se nám to docela dařilo. Bohužel nám se v druhé půli prvního poločasu nedařilo proměňovat naše šance. Nezachytili jsme vůbec začátek druhé půle. Po našem oddechovém čase se holky neskutečně zvedly a odvedly kvalitní práci a troufám si říct, že jsme byli následujících 20 minut lepším týmem a dotáhli se na soupeře. Bohužel jsme pak zklamali v koncovce, nedali jsme vyložené šance, a tohle tak kvalitní soupeř neodpouští.

Ukázalo se, že pokud bychom dokázali vydržet v herním nasazení a rytmu celé utkání, tak jako jsme předvedli v uvedených dvaceti minutách, jsme schopni hrát a vyhrát s každým. O to víc mrzí, že nám chyběl krůček k lepšímu výsledku. Ale určitě suma sumárum, i když jsme doma ztratili body, jsem spokojený. Po celé utkání tam byla obětavost, bojovnost, dobrá hra spojek, dobře fungovala obrana, kde si své odmakaly i naše mladé a celkově jsme drželi krok s ambiciózním soupeřem. Do sobotního důležitého utkání v Písku nám tento výkon dodal potřebné sebevědomí, chceme bodově Písku odskočit. Takže abych to uzavřel, za dnešek pochvala."

 

DHC Sokol Poruba - HC DAC Dunajská Streda 22:28 (9:14)

Nejvíce branek: Desortová 5, Polášková 4, Mýlková a Maiwaelderová po 3 - Juhos a Rajnohová po 7, Bízik R. 6/1. Rozhodčí: Brzósková, Pavelová.  Vyloučení: 1/3.

 

Hned v sobotu jede Poruba na horkou půdu do Písku.

 

(Foto: Pavel Sonnek)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně