Aktuality A-tým

NA VÝCHODU ZABOJUJEME O BODY

26.1.2021, 23:24

Druhé utkání čtyřzápasové „slovenské mise" odehraje Poruba v sobotu 30.1.2021 v 18:00 v Michalovcích. Podzimní klání doma Sokolky prohrály 18:23. Utkání bylo dlouho vyrovnané, první poločas Poruba vedla (11:9), ale druhý pak ovládly zkušenější východňarky.

Nedávno proběhla v Iuventě změna na postech trenérů. Byli odvoláni hlavní trenér Peter Dávid a trenér brankářek Ján Lajčák a tým převzal sportovní manažer Jan Beňadik. Poslední dva jmenované nemusíme porubským fanouškům představovat, působili v Porubě v sezónách 2011 - 2016.

 

Na východu Slovenska nečeká Porubu nic lehkého, každopádně bez šance na zisk bodů určitě není. Po posledních dvou kolech nechybí Sokolkám sebevědomí a chuť porvat se o každý míč. Jak vidí šance na východě Petra Tichá?

„Michalovce jsou zkušený tým, a co si pamatuju, tak z východu se body vezly málokdy (úsměv). I přes to budeme bojovat, příprava bude celý týden jako na ostatní týmy důkladná a budeme se snažit ty body přivézt."

Peťo, vrátíme se ještě k utkání se Šalou. Kdo sledoval utkání na TVCOMu, má určitě stále před sebou vypjatou koncovku a infarktový závěr. Jako nejzkušenější z týmu si to vzala na konci na sebe. Dala si dva polední góly ze hry a sedmimetrový hod, který Sisa Polášková proměnila, byl za faul na tebe. Byl to trenérův záměr hrát v posledních minutách na pivota?

„Neřekla bych, že jsem to vzala na sebe, jako pivot jsem závislá na přihrávkách spojek. Takže to byla společná zásluha, chtěly jsme to otočit a povedlo se. Na náš poslední útok zněl pokyn zahrát oběh a zbytek prostě vyplynul ze situace (smích)."

 

Utkání s Michalovci můžete sledovat na Youtube kanále Slovenského svazu házené:

https://www.youtube.com/watch?v=Xz51FpEQSIE&ab_channel=SlovakHandballFederationOfficial

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně