Aktuality A-tým

MÁME MOSTU CO VRACET

20.12.2020, 23:27

V úterý 22.12.2020 v 17:00 odehraje Poruba své letošní poslední utkání doma s Mostem. Týmy dělí v neúplné tabulce MOL ligy na první pohled propastných 14 bodů, nutno však podotknout, že Porubanky mají odehrány o čtyři utkání méně. V letošní sezóně už se tito dva soupeři spolu utkali a to v srpnu ve Final 4 Českého poháru v Kutné Hoře a utkání to bylo velmi těsné. Vyhrál nakonec Most 27:24. Poruba má tak Severočeškám co vracet. O uplynulém víkendu Poruba nehrála a Most vyhrál v Písku, ale o dva body se dlouho bojovalo.

Doma se Porubě v minulé nedohrané sezóně dařilo a jako jediný tým MOL ligy Most porazila 26:25. V tomto utkání se skvěle střelecky dařilo Elišce Desortové, která nasázela Mostu 11 branek. Zeptali jsme se ji, jak se na úterní utkání Sokolky připravují.

„Příprava probíhá jako na jiné týmy. Důležité je zhlédnutí a rozebrání videa, přece jen se od srpna více sehráli. Určitě si musíme dát velký pozor na technické chyby, které Most hned trestá rychlými útoky. Myslím si, že na ně máme, pokud dodržíme taktické pokyny a budeme mít i kus sportovního štěstí, které nám v Kutné Hoře v závěru utkání trochu chybělo. Každopádně se o body popereme a zabojujeme, aby zůstaly doma."

V Mostu jsou od této sezóny dvě bývalé spoluhráčky, Verča Andrýsková a Valča Smetková. S druhou jmenovanou jste dlouholeté kamarádky a „házenkářská dvojčata", navíc teď hrajete proti sobě přímo na hřišti, tím, že je Valča levačka. Jste stále v blízkém kontaktu, i když vás dělí velká vzdálenost?

„ Na hřišti jde samozřejmě kamarádství stranou (smích), ale určitě Valčin přestup naše přátelství neovlivnilo. Jsme stále v kontaktu, píšeme si, voláme, jen se v této nelehké době málo vídáme. Moc se na ni těším."

Hraje se bez diváků v hale, jak to vnímáte na hřišti?

„Je to jiné, mě tam chybí takový, řekla bych adrenalin, napětí v hale v tom dobrém slova smyslu. Ale nedá se nic dělat, je to všude, i na Euru se hrálo bez diváků v daleko větší aréně. Každopádně víme, že naši fanoušci nám budou držet palce alespoň u přenosu na  TVCOMu a my do posledního utkání před vánoci dáme vše."

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně