Aktuality A-tým

JEŠTĚ TO BUDE CHVILKU BOLET

8.12.2020, 21:20

Velká škoda... Bohužel... Našli bychom řadu dalších přívlastků, které by vystihovaly rozhodující duel českých reprezentantek proti Španělsku o postup do další fáze evropského šampionátu. Národní tým měl zápas proti aktuálním vícemistryním světa rozehrán skutečně skvěle. V poločase přinesl výborný výkon naší reprezentaci zasloužené pětibrankové vedení a stejně dobře si vedla naše děvčata také po přestávce. Ještě ve 45 minutě si udržovaly poločasový náskok a fanoušci házené se těšili na další příjemné překvapení v podání českých hráček. Naneštěstí ve zbytku utkání se děvčata zalekla možného úspěchu. Odešla jim hra v útočné fázi a zkušeným soupeřkám se podařilo vývoj zápasu otočit. Nejlépe to vystihuje poměr ve skóre od 42 minuty (2:11). Konec nešťastného utkání tak zastihl české reprezentantky v slzách.

Míša Konečná k dalšímu dobrému výkonu v obraně přidala 2 branky z pivota během prvního poločasu. Šárka Marčíková dirigovala hru ze střední spojky po většinu utkání a Silvie Polášková také zasáhla do hry v obou poločasech.

Český národní tým se tak loučí s letošním Mistrovstvím Evropy už po základní skupině. Můžeme ovšem konstatovat, že proti favorizovaným soupeřkám předvedl omlazený tým velmi dobré výkony a zanechal sympatický dojem. Bohužel stále ještě bez bodového zisku. Tak příště!

Přejeme holkám šťastný návrat domů a ve zbytku šampionátu budeme zvědaví, kdo usedne letos na evropský házenkářský trůn.

 

Naše dvě opory, Míšu a Sisu jsme se po utkání opět vyzpovídali a obě se shodují, že celý tým dal do utkání všechny síly.

 

Míša: „S holkama jsme prohru po zápase oplakaly, hrozně to mrzí, když na hřišti necháte všechno a přesto nedovedete utkání do vítězného konce. Bohužel, ale je to sport. V závěru jsme hrály hrozně zbrkle a udělaly jsme nespočet chyb. Vstřelit soupeři za druhy poločas pouze 8 gólů, s tím se na šampionátu vyhrát nedá. Každopádně odjíždíme z Eura se vztyčenou hlavou a myslím, že jsme odehrály dobré zápasy, za které se nemusíme stydět. Ještě jednou bych chtěla poděkovat všem fanouškům, co nás podporovali a věřili nám i v těžkých chvílích. Děkuji."

 

Sisa: „Souhlasím s Míšou. Moc jsme si přály a chtěly vyhrát, ale nevyšlo to, i když si myslím, že 45 minut jsme byly lepším týmem. Bohužel, házená se hraje 60 minut. Rozhodla koncovka a asi i nervozita, když Španělky začaly dotahovat. Ještě to bude chvíli bolet, protože jsme ve všech třech zápasech sahaly na body, ale odjíždíme s prázdnou. Jsem i přesto moc ráda, že jsem na šampionátu s holkama mohla být a zažít zápasy na světové úrovni. Je to pro mě cenná zkušenost a děkuji moc všem, holkám, trenérům a celému realizačnímu týmu za všechno."

 

Již dnes v noci se obě naše hráčky a celý tým vrátí domů. Ještě bude nepostup ze skupiny na Euru 2020 chvilku bolet, ale tento mladý tým určitě ukázal svou sílu proti nejlepším týmům světa a má do budoucna na čem stavět. Děkujeme.

 

 

Španělsko - Česká republika 27:24 (11:16)

Sestava a branky České republiky: Kudláčková, Novotná - Knedlíková 5, Konečná 2, Maňáková, Kvášová 1, Polášková, Kordovská 2, Mikulášková, Hurychová 2, Šustková, Marčíková, Zachová, Kovářová, Jeřábková 8, Malá 4.

Nejvíce branek Španělska: Martin 12, Pena 4.

Rozhodčí: Antic, Javkovljevic (SRB).

 

Foto: web EHF EURO 2020

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně