Aktuality A-tým

ROZHODNĚ NEVĚŠÍME HLAVY

4.12.2020, 10:07

 

Na úvod Mistrovství Evropy podlehly české reprezentantky po solidním výkonu silnému Švédsku. Ve druhém poločase opustilo naše holky střelecké štěstí, což je připravilo o lepší výsledek. Šárka Marčíková s Míšou Konečnou nastoupily v základní sestavě a na hřišti odehrály velkou porci minut. Silvie Polášková se se Švédskem do zápasové sestavy nedostala.

V sobotu 5.12. se český národní tým střetne s Ruskem, které porazilo Španělsko 31:22.

 

Míša Konečná sice v utkání neskórovala, ale byla důležitá její práce v obraně. Jak hodnotí utkání se seveřankami a kde vidí důvod porážky v dobře rozehraném utkání?

 

„Myslím, že jsme s holkama nechaly na hřišti všechno. Připravené jsme na Švédky byly rozhodně dobře. Dařila se nám obrana, která fungovala jak měla, a to že občas někdo udělá nějakou chybu, tak s tím se počítá, je to sport. Bohužel na téhle úrovni se každá chyba tvrdě trestá. V útoku byla škoda neproměněných šancí a měly jsme dost technických chyb, zejména v prvním poločase. Ale rozhodně nevěšíme hlavu po tomto zápase. Čekají nás ještě dvě utkaní a je třeba se na ně soustředit. Postup ze skupiny je stále nadosah. Děkujeme za skvělou podporu fanoušků, i na tu dálku ji cítíme."

 

 

Švédsko - Česká republika 27:23 (13:13)

Nejvíce branek Švédska: Blohm 5, Gullden 4, Lindquist 4, Hagman 4

Sestava a branky České republiky: Kudláčková, Novotná - Knedlíková 2, Konečná, Maňáková, Kvášová 2, Kordovská 2, Mikulášková, Hurychová 2, Šustková, Marčíková 3/1, Stříšková, Zachová, Kovářová, Jeřábková 8, Malá 4.

 

 

Držte našim reprezentantkám palce v dalších bojích na Euru. Sledovat utkání nezapomeňte na Sport 1 a Sport 2. Sestřihy a aktuální informace můžete také sledovat na facebookovém kanále EHF EURO 2020.

 

https://www.facebook.com/ehfeuro

 

 

Foto: Oficiální web EHF EURO 2020.

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně