Aktuality A-tým

Konečně v hale, všichni zdraví a v kondici.

6.11.2020, 21:16

 

Kluby nejvyšší mužské i ženské soutěže mohou zase trénovat a svaz jedná s NSA o podmínkách pokračování soutěží. Na situaci v Porubě jsme se zeptali hlavního trenéra Iva Vávry.

 

Jak probíhala doba po přerušení soutěže?

Holky okamžitě po přerušení soutěže dostaly individuální plán. Samozřejmě fungovala i zpětná vazba. Takže jsme měli přehled o plnění. Navíc hráčky, které jsou v nominaci na Euro, se ještě připravovaly zvlášť individuálně pod mým dohledem, samozřejmě po splnění všech opatření. Rád bych velmi ocenil přístup všech děvčat.

 

Před několika málo dny probíhalo online jednání všech klubů MOL Ligy s vedením svazu. Ivo, přibliž prosím toto jednání.

Jednání mezi kluby bylo věcné a zcela jednotné. Shodli jsme se všichni na znovuobnovení soutěže. A to pokladnám za velmi důležité. Podmínky soutěže budou asi přísné a utkání určitě bez diváků, ale snad vše zvládneme a budeme brzy hrát.

 

Konečně tedy trénujete v hale. Jak jsou na tom hráčky, jak fyzicky, herně, tak hlavně zdravotně?

Máme všichni velkou radost, že můžeme opět trénovat v hale. Přece jen děvčata nejsou zvyklá trénovat venku nebo doma a byly z těchto tréninků malinko rozladěné (úsměv). Ale jsme konečně v hale, naštěstí všichni zdraví a v dobré kondici. Takže super!

 

Za jak dlouho si myslíš, že bude tým připraven k ostrému utkání?

Tréninkový výpadek, především ten házenkářský v hale, bude jistě znát. Ale tohle poznamenalo všechny týmy, není se na co vymlouvat. Máme koncepci, které se držíme, makáme na plné obrátky. Na děvčatech je vidět hlad po tréninku i po soutěžních zápasech. Jsem velmi s kolektivem a jeho prací spokojený, tak doufám, že to vydrží. Všichni doufáme, že se soutěž rozběhne co nejdříve. My budeme připraveni.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně