Aktuality A-tým

Vítězná vlna pokračuje, Porubanky smetly Šaľu

25.1.2020, 20:21

 

V rámci 18. kola nejvyšší házenkářské soutěže žen vyrukovaly na domácí palubovce házenkářky Poruby na slovenské soupeřky ze Šaľy. Hned od prvních minut bylo jasné, kdo udává tempo zápasu.

Domácí tým navázal na kvalitní obranu, kterou předvedl již v zápase proti Michalovcům a přidal skvělý přechod do rychlého útoku. Ten podporovalo i fanoušky zaplněné hlediště, které napomohlo k tomu, že se poločasový šestibrankový náskok ještě více navyšoval.

Brankářka Lenka Roháčková sledovala zápas z tribuny: "Zápas se nám vydařil, obrana včetně gólmanek zahrála skvěle a už v prvním poločase jsme si vypracovali náskok, který jsme po celý zápas udržovali. Ve druhém poločase jsme měli celkem dost zahozených vyložených šancí, což je škoda, ale nakonec jsme to všechno zvládli a všichni jsme moc rádi za další body."

 

DHC Sokol Poruba - HK Slovan Duslo Šaľa 25:17 (15:9)

Sestava a branky:

Mučková Hana, Krebs Oleksandra - Polášková Silvie 8/3, Konečná Michaela 4, Smetková Valerie 4,  Mýlková Barbora 2, Prašivková Markéta 2, Maiwaelderová Hana 2, Zemanovičová Barbora 1, Farářová Anežka, Devátá Karolína, Baumbachová Adéla, Novobilská Ivana, Dybalová Tereza, Kučerová Veronika

Nejvíce branek Šaľy: Ščipová 4, Matušincová 3/1, Ušiaková 2. Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/1.

 

Trenér Dušan Daniš hodnotil zápas pozitivnímislovy: "Naše děvčata podala celkem sympatický výkon. Hned od začátku jsme přešli do vedení 8:2, a toto vedení jsme si po celý zápas udržovali. Vycházeli jsme z dobré obrany podporované zákroky brankářek Hany Mučková a Saši Krebs. V útočné fázi jsme si vytvořili mnoho vyložených šancí, ale ne všechny jsme zrealizovali. Myslím si, že kdybychom byli přesnější a nedělali chyby v útoku mohl být rozdíl ve výsledku mnohem výraznější. Důležité však je, že jsme získali body, které jsme potřebovali, a to i bez dvou našich opor Andrýskové a Desortové, které jsou stále zraněné. Už právě z tohoto důvodu je potřeba si vítězství o to více vážit."

V předehrávce 19. kola čeká Porubské házenkářky další domácí zápas, ke kterému nastoupí ve středu 29. 1. 2020 od 18:00 proti jihočeskému Sokolu Písek.

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně