Aktuality A-tým

Ve šlágru kola se v Porubě představí Duslo Šaľa

23.1.2020, 23:13

 

Šlágr kola se tentokrát odehraje na palubovce haly Sereza v Ostravě, kde v sobotu 25. ledna přivítají porubské házenkářky tabulkového souseda, slovenský tým Duslo Šaľa. Pouhý bod dělí tyto dva celky, které si chtějí zajistit co možná nejlepší postavení v tabulce MOL Ligy.

 

Po výhře nad Michalovcemi a Hodonínem čeká porubské fanoušky další zajímavé utkání mezi týmy disponujícími vyrovnanými hráčskými kádry, které však mají mnohdy sklony k nečekaným zvratům a překvapením.

 

„Náladu v týmu ovlivňuje zranění hráček. Do zápasu se Šaľou stále nemůžeme počítat s Eliškou Desortovou, Andrýskovou a v pořádku není ani brankářka Roháčková," objasňuje náladu v týmu trenér Daniš a dodává: „Po návratu Smetkové, která už nastoupila v minulém kole a výhrách nad Michalovcemi a Hodonínem se však nálada zlepšila a je na mnohem lepší úrovni."

 

V podzimní části soutěže Poruba ve vyhroceném zápase na palubovce soupeřek prohrála rozdílem pěti branek 19:24. Už tento fakt napovídá, že tým trenéra Daniše bude chtít Slovenkám porážku vrátit. „Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme předvedli proti Michalovcům. V tomto zápase nám perfektně fungovala obrana, z toho pak pramenila i dobrá hra v útoku. Pokud se nám podaří na tento výkon navázat neměl by být problém ani s hrou Šaľanek, která se opírá hlavně o Ráckovou na střední spojce," říká trenér Daniš a upozorňuje na marodku v týmu soupeřek: „Šaľanky mají stejné problémy jako my. V posledním zápase nehrála Natália Némethová ani Trepáčová, navíc se jim zranila brankářka Novotná, takže mají problémy i na stejných postech jako my."

 

V domácím prostředí a za podpory fanoušků má Poruba nakročeno k zisku dalších bodů. Zda se to podaří uvidíme v sobotu, kdy od 18:00 hodin startuje zápas 18. kola nejvyšší házenkářské soutěže žen Sokol Poruba a Duslo Šaľa.

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně