Aktuality A-tým

Házenkářky Poruby rozehrají program roku 2020 ve Veselí

3.1.2020, 23:58

Bez jakéhokoliv otálení se v novém roce 2020 rozjíždí MOL Liga házenkářek. Hned první víkend patří 15. kolu mezinárodní soutěže, v němž se hráčky Poruby pokusí v sobotu (od 17 hodin) získat body na půdě Veselí nad Moravou.

Ostravanky jdou do utkání, které v případě obou týmů hodně napoví o možnostech dostat se do elitní české čtyřky pro play-off, naladěné pohárovým triumfem nad pražskou Slavií. Na druhé straně však poslední dvě ligová střetnutí doma se Zlínem a Olomoucí Poruba prohrála.

„Po nevydařeném závěru roku v ligové soutěži jsme si situaci sami pro sebe zkomplikovali. Teď bude tedy potřebné začít tyto body dohánět a každý zápas pro nás bude důležitým. Nejinak tomu bude i ve Veselí," uvědomuje si trenér Dušan Daniš.

Na půdu Veselých panenek, kterým patří až sedmé místo mezi českými účastníky soutěže, pocestují Sokolky s vědomím, že do utkání kvůli zdravotním indispozicím patrně nenastoupí Hana Maiwaelderová a Veronika Andrýsková. „Ostatní hráčky by měly být k dispozici," potvrzuje Daniš.

Důležitosti utkání si jsou vědomy oba týmy. „Veselí je ve velmi těžké situaci, kdy budou potřebovat každý bod. Proto čekám, že doma se budou snažit maximální bojovností prosadit se. Koneckonců je táhnou zkušené hráčky, ať už je to Vodná, Kubačková, na pivotě Pastorková či Boorová na křídle," poukazuje kouč na opory soupeře.

„Nebude to lehký zápas, ale sse pokud chceme probojovat do čtyřky pro play-off, tak nemůžeme hrát na nic než na vítězství," dodává na závěr Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně