Aktuality A-tým

Další ztráta! Házenkářky Poruby doma nestačily ani na Olomouc

15.12.2019, 19:11

Pozice porubských házenkářek v tabulce MOL Ligy se komplikuje. Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše po porážce se Zlínem nezvládly ani utkání 14. kola mezinárodní soutěže, v němž v neděli podlehly Olomouci 23:26 (9:8).

Utkání, které začalo minutou ticha, opět nabídlo několik obratů. Úvod se více vyvedl hostujícímu týmu, který se brzy dostal do dvoubrankového vedení. Poruba si však na rozdíl od týden staré bitvy se Zlínem soupeře výrazněji utéct nenechala a naopak sama se ujala taktovky.

Plných patnáct minut nedovolila Olomouci skórovat, díky čemuž se dostala do náskoku čtyř branek (8:4). Ani to ale neznamenalo rozhodnutí. Zoře se totiž podařilo dotáhnout se na nejmenší možný rozdíl jedné trefy a s tím se šlo také do šaten.

Zatímco první půle byla na góly průměrná, po obrátce se s nimi doslova roztrhl pytel. Jen během úvodních deseti minut jich oba týmy nasázely třináct, většinu z nich hostující hráčky, které se také díky tomu vrátily do těsného vedení.

To však celek z Hané brzy navýšil až na tři branky a odstup si pak udržel až do závěrečného hvizdu.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (Poruba): "Do zápasu jsme vstoupili celkem slibně a dobře. Vypracovali jsme si čtyřbrankový náskok a navíc jsme měli sedmičku, tu jsme ale zahodili a to se ukázalo být kritickým momentem. Mohli jsme jít do vyššího vedení, místo toho jsme se začali trápit. Byly fáze, kdy naše obrana hrála dobře, ale na druhé straně bylo mnohdy cítit, že nám ve středu chybí Míša Konečná. Těžko se nám ji nahrazovalo. Hlavní důvod porážky jde na vrub našich spojek, především střeleckých. Ať už je to Sisa Polášková, Valča Smetková nebo Eliška Desortová, které se neprosazovaly střelbou zvenku, rozehrávku zbytečně tahaly do šířky, nikoli kolmo do brankoviště. To o výsledku rozhodlo."

Libor Malínek (Olomouc): "Jsme velmi spokojení s hrou a samozřejmě i těmi dvěma body. Na Porubu jsme se připravovali, hlavně teda v obranné činnosti, a ta si myslím, že dnes rozhodla. Dostali jsme 23 branek, což proti tak kvalitnímu družstvu je dobrá vizitka. V úvodu jsme se rozkoukávali, nebylo příjemné, když to ve 21. minutě bylo  už o čtyři branky, to bylo špatné, ale pak se to zlepšilo. Hlavně tedy vstup do druhé půle, kdy jsme stříleli "lehké" branky z rychlých útoků po přechodu. To nám pomohlo. Jsem rád, že nás nerozhodily ani v závěru dvě přesilovky, Rašková něco chytila a zvládli jsme to."

DHC Sokol Poruba - Zora Olomouc 23:26 (9:8)

Branky: Andrýsková 8, Šmídáková 4, Polášková 3/2, Desortová 3, Zemanovičová 2, Mýlková 2, Maiwaelderová 1 - Závišková 8, Patrnčiaková 8/4, Kašpárková 5, Salčáková 2, Jansová 2, Fryčáková 1. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/5. Vyloučení: 3:5. Diváci: 196.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně