Aktuality A-tým

Házenkářky Poruby jsou doma dál suverénní. Nováček neměl šanci

13.11.2019, 19:25

Házenkářky Poruby stále drží domácí neporazitelnost a sérii vítězství. Ve středeční předehrávce 11. kola MOL Ligy si na Sokolky nepřišel ani slovenský nováček mezinárodní soutěže Dunajská Streda, kterou Ostravanky zdolaly jednoznačně 35:21 (15:6).

Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše si na rozdíl od některých předchozích zápasů, kdy byly jasnými favoritkami, toto střetnutí nijak nekomplikovaly, a od úvodních vteřin ukázaly, kdo bude na palubovce pánem.

Poruba si brzy vypracovala šestibrankový náskok, a první gól soupeři povolila až v deváté minutě. Ten však rozjeté domácí hráčky nemohl zastavit, ty se tak v jednu chvíli dostaly až k rozdílu jedenácti branek. Hostující tým do poločasu dokázal už jen snížit na 6:15 ze svého pohledu.

Ostravský celek si však po obrátce dostatečný odstup udržoval, v závěru ho i navýšil, a pohodlně si tak dokráčel k dalšímu zisku dvou bodů. Ideálně se tím naladil na nedělní odvetu 3. kola Challenge Cupu v Ankaře.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (Poruba): „Byl to pro nás atypický zápas, protože děvčata už jsou myslí v Ankaře, kde nás bude čekat velmi složité utkání. Těžko se je dnes motivovalo, ale určitě jsme je tlačili k tomu, abychom to odehráli co nejlépe. Myslím, že hlavně prvních dvacet minut to fungovalo, zbylých deset v prvním poločase jsme ale vypustili, úvod druhého jsme pak nezachytili tak, jak bychom měli. Kladem je, že se nám nikdo nezranil a pošetřili jsme hráčky, které trápily zdravotní problémy. Šanci tak dostaly i dorostenky, které s námi trénují. Dokonce jsme museli využít i brankářku Devátou, protože máme absolutní potíže s gólmankami. Nakonec mladá děvčata dostala velkou minutáž."

Xavier Mena (Dunajska Streda): „Bylo to velmi těžké. Myslím si, že dnešní zápas jsme prohráli, protože jsme měli špatný start, rychle jsme prohrávali o šest sedm branek. Za prvních deset minut jsme skórovali pouze jednou a pak už bylo složité se do zápasu vrátit. Soupeř byl rychlejší, lepší v obraně i v útoku, na křídlech. Prostě všude. To je moje hodnocení."

DHC Sokol Poruba - HC DAC Dunajská Streda 35:21 (15:6)
Branky: Konečná 7, Polášková 6, Zemanovičová 5, Šmidáková 4, Smetková 4, Andrýsková 3, Desortová 3/1, Mýlková 1, Dybalová 1, Prašivková 1 - Bíziková 6/1, Kozmová 5, Demeterová 3, Bugárová 2, Lelkesová 1, Brunczviková 1, Straková 1, Meszárosová 1, Józanová 1.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně