Aktuality A-tým

Po poháru zase MOL Liga. Porubu ve středu čeká Dunajská Streda

12.11.2019, 12:07

Prožily vydařený návrat do pohárové Evropy, ale nyní musí přemýšlet zase nad československou scénou. Házenkářky Poruby se už ve středu (od 18 hodin, hala Sarezy) vrací do kolotoče mezinárodní MOL Ligy, když v předehrávce 11. kola budou hostit Dunajskou Stredu.

Favorit střetnutí je jasný. Zatímco Poruba patří k širší špičce soutěže a nyní je se čtrnácti body na šesté příčce, slovenský protivník má bodů pět a je jedenáctý. Ovšem není radno se mýlit. Kvalita zde rozhodně je, vždyť Dunajská Streda dokázala v sezoně porazit mistrovské Michalovce. „Nejen to je důkaz, že tento tým nelze podcenit. To neexistuje. Zvlášť když kombinujeme těžké zápasy s cestováním," upozorňuje trenér Poruby Dušan Daniš.

A co od slovenského celku čeká? „Že bude nepříjemný," má jasno Daniš. A vzápětí připomíná dvě jména, na která by si jeho svěřenkyně měly dát pozor. „Na středu pole jim hraje Bíziková, která několik let působila v maďarské lize. Je to zkušená hráčka. Vedle ní je tam také ještě Monika Rajnohová, slovenská reprezentantka. Okolo těchto dvou se kádr otáčí," přibližuje své poznatky kouč.
„Co jsem Dunajskou Stredu viděl naposledy se Šalou, tak si myslím, že pokud budeme hrát rychle, v kombinaci, tak mohou mít problém. Musíme si ale dát pozor na rychlá a šikovná křídla, která podnikají protiútoky," dodává Daniš.
Proti Porubě však zároveň hraje náročný program, navíc mají před sebou cestu do Turecka. „Je to teď dost nahuštěné, navíc kádr nemáme příliš široký, tudíž uvidíme, co vymyslíme. V tabulce na tom nejsme špatně, ale pořadí je hodně natlačené, je to tam na pár bodech, takže nesmíme dovolit si ztrácet. Pomalu tam totiž bude záležet na rozdílu branek," uzavírá Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně