Aktuality A-tým

Po skalpu Mostu chce Poruba body i z hlavního města a půdy Slavie

5.11.2019, 9:11

Navázat na poslední výkony i výsledky, sérii pěti soutěžních vyhraných zápasů a zase se pokusit vyšvihnout se v tabulce o něco výš, taková výzva stojí před házenkářkami Poruby, které ve středeční předehrávce 10. kola MOL Ligy zavítají na půdu pražské Slavie (od 17.30 hodin).

Do reprízy semifinále českého play-off z minulé sezony půjdou lépe naladěné Ostravanky, které vyhrály v Písku, s Prešovem, pohár v Bohumíně, v Bánovcích a naposledy před týdnem nečekaně doma s Mostem. Naproti tomu celek z hlavního města padly v Hodoníně a Šale.

„Nálada v týmu je dobrá. Děvčata se přesvědčila, na co mají a co dokážou uhrát. Jen musíme na to navazovat a v trendu pokračovat," uvědomuje si trenér Dušan Daniš.

O motivaci soupeřek nepochybuje. „Dvakrát po sobě teď neuspěli, takže se to doma budou snažit napravit. Proto budou chtít podat maximálně bojovný výkon, který bude v jejich silách," má jasno kouč.

K úspěchu podle něj povede opět kvalitní defenziva. „Určitě by měla platit taková obrana, jako v posledním zápase s Mostem. Ta tam byla na každém postu a v každém prostoru prostě dobrá. Bylo by tak fajn ji zopakovat," říká Daniš a hned vypočítává, na koho z kádru sešívaných si dát pozor.

„Především asi na Pokornou, která je jejich nejlepší střelkyně. Vedle ní je pak ještě střední spojka Jačková, ta umí tvořit hru, spolupracovat s pivotem, takže to budou největší nebezpečí ze strany Slavie," míní trenér.

Stejně jako proti Mostu ani tentokrát nemůže počítat s účastí opory Silvie Poláškové. „Ta s námi ani necestuje, ale ve čtvrtek by snad mohla začít trénovat. Pokud jde o ostatní, tak až na nějaké bolístky by mělo být vše v pořádku," dodává na závěr Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně