Aktuality A-tým

Senzace! Házenkářky Poruby mají skalp mistra, porazily Most

30.10.2019, 19:25

Opět ukázaly, že v domácím prostředí jsou hodně silné, a tentokrát to odskákal mistr a dosud suverénní lídr tabulky. Házenkářky Poruby porazily ve středeční předehrávce 9. kola MOL Ligy doma Baník Most 26:25 (14:15) a v průběžném pořadí mezinárodní soutěže se mu přiblížily na pouhé dva body.

Utkání se od začátku vyvíjelo vyrovnaně a obě družstva se střídala ve vedení. Poruba však zaskočila favorita duelu svou těžko prostupnou obranou, které vévodila skvěle chytající brankářka Mučková, zároveň také účinným a produktivním útokem, díky čemuž po třinácti minutách vedla 7:5.

Náskok však Ostravankám dlouho nevydržel, Most brzy srovnal a postupně se dostal i do minimálního vedení. Poločasové vítězství mu nakonec zajistila gólem až tři vteřiny před pauzou Katarína Kostelná.

I po obrátce každý z týmů chvilku tahal pilku a střídání v tom, kdo na tom průběžně bude lépe, pokračovalo. Velký podíl na tom opět měla Mučková. Sedm minut před koncem za stavu 24:23 tak donutily domácí hráčky favorita k time-outu. Ten mu však nepomohl, a i když Sokolky zahodily několik slibných příležitostí, kterými mohly rozhodnout, dotáhly duel k seznačnímu vítězství.

Ohlasy trenérů:
Dušan Daniš (Poruba):
„Pro diváka velmi kvalitní zápas, myslím si, že takový jsme v tomto roce ještě doma neodehráli. Prezentovali jsme se dobrou hrou v obraně, na tom jsme si zakládali a také kvalitním výkonem Mučkové v brance, která pochytala velké množství střel. I když jsme v prvním poločase udělali množství technických chyb, kde jsme zadarmo odevzdávali míče. To se projevilo na výsledku, ve druhém poločase jsme začali hrát taktičtěji, zraleji, zbytečně jsme se nehnali do rychlých útoků, podrželi jsme míč a vytvořili si šance. Myslím si, že si děvčata za předvedený výkon vítězství zasloužila."

Jiří Tancoš (Most): „Chci pogratulovat soupeři k vítězství. Myslím si, že to bylo pro diváka zajímavé utkání, my jsme se snažili o naši hru, to znamená maximálně rychlou hru s přechody a celkem se to i dařilo. V prvním poločase jsme začali v rozestavení 6-0, potom jsme postupně přešli do 3-2-1, či 3-3, tak jsme odehráli posledních dvanáct minut. Očekávali jsme od toho trochu víc, překvapilo nás, jak se Poruba vypořádala s tempem. Vedli jsme už 13:11, měli jsme přesilovku, kterou jsme absolutně nevyužili a nakonec domácí se dotáhli na 14:14. To byl důležitý moment, který jsme úplně nezvládli. V obou poločasech jsme měli dost příležitostí z křídel, odkud se nám tolik nedařilo a to rozhodlo. K tomu osm nebo devět vyloučení, dvacet minut v oslabení je náročné. Bohužel jsme nevyužili šance, dvacet pět branek je pro nás málo."

DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 26:25 (14:15)

Branky: Desortová 11/2, Konečná 4, Andrýsková 4, Maiwaelderová 3, Smetková 2, Šmidáková 2 - A. Kostelná 8/4, Mikulčík 4, K. Kostelná 3, Zachová 3, Jungová 2, Šustková 2, Borovská 1, Maňáková 1, Dvořáková 1. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 4/2 - 4/4. Vyloučení: 4:8 (ČK Borovská). Diváci: 172.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně