Aktuality A-tým

Po úspěchu v poháru míří házenkářky Poruby do Bánovců

25.10.2019, 17:25

Do období většího počtu utkání aktuálně vstupují házenkářky Poruby. Jejich dalším protivníkem budou slovenské Bánovce, na jejich půdě se představí v rámci 8. kola MOL ligy v sobotu od 18 hodin.

Pauzu mezi dvěma zápasy v mezinárodní soutěži vyplnily ostravské hráčky středečním duelem Českého poháru v Bohumíně, kde bez větších potíží vyhrály 42:19, zajistily si tak postup do čtvrtfinále a úspěšně tak navázaly na předchozí vítězství v Písku a s Prešovem.

„Splnili jsme povinnost. Tým jsme rozdělili na dvě poloviny, abychom využili před nadcházejícími zápasy maximální počet hráček. Udělali jsme jen nutné změny, šanci a aspoň třicet minut ve hře jsme chtěli dát zejména mladým hráčkám. To si myslím, že se nám podařilo. Kromě postupu pro nás zápas splnil i ten účel, že před duelem v Bánovcích to bylo určitě lepší, než trénovat," pochvaloval si trenér Dušan Daniš.

Teď se jeho tým musí soustředit právě na duel na Slovensku. O tom, že není možné ani soupeře, který během úvodních sedmi kol ročníku nebodoval, podcenit, se Poruba přesvědčila před rokem, kdy v Bánovcích překvapivě jen remizovala.

„Já si myslím, že se to opakovat nemůže. Určitě ne," řekl rezolutně Daniš. „Už proto, že tam nejsou zkušené hráčky, jako ještě v minulé sezoně. Na druhé straně mají mladý tým plný ambiciózních hráček, které se budou doma snažit hrát. My v pátek ještě koukneme na video z utkání se Zlínem, protože ten u nich první poločas prohrál, tak ať jsme připraveni na to, co od současného družstva čekat. Ale platí, že nesmíme zaváhat," dodal kouč.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně