Aktuality A-tým

Splněná povinnost. Poruba vyhrála v Bohumíně a v poháru postupuje

24.10.2019, 19:25

Házenkářky Poruby postoupily v Českém poháru do čtvrtfinále. Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše splnily očekávání, když vyhrály ve středečním duelu 3. kola v Bohumíně 42:19 (19:8).

Zápas jediných dvou celků v této fázi z Moravskoslezského kraje, velkého favorita proti lídrovi druhé ligy, měl od prvních minut předpokládaný průběh. Poruba šla brzy do tříbrankového vedení, ovšem trvalo jí patnáct minut, než si začala vypracovávat takový náskok, který ji dal klid. K tomu potřeboval hostující kouč i oddechový čas.

Bohumín se pak sice snažil vzdorovat ofenzivnímu náporu Ostravanek, ty však soupeře přetlačily vlastní kvalitou. Zejména pak v zakončení, kde snaživým domácím chyběla větší efektivita. Poruba jasným rozdílem jedenácti gólů vyhrála první poločas a ve druhém se z hlediska otázky postupu duel už jen dohrával.

Ohlasy trenérů:

Pavel Rekšák (Bohumín): "Jsem spokojený s přístupem hráček. Bojovaly, daly do toho srdce a všechno, co jsem požadoval. Snažili jsme se hrát co nejlépe, ale musíme si uvědomit, že je zde rozdíl dvou soutěží. Porubě se daří, v interlize hraje prim, v poháru se dostává pravidelně do semifinále, takže si musíme přiznat, že to pro nás byla obrovská škola a zkušenost. Holky se s tím ale dokázaly poprat, byť jsme se nevyvarovali některých hloupých chyb, které nemusely nastat. Holky ale sbírají zkušenosti a já věřím, že ty z tohoto zápasu upotřebíme i v naší soutěži."

Dušan Daniš (Poruba): "Splnili jsme povinnost. Tým jsme nakonec rozdělili na dvě poloviny, abychom využili před nadcházejícími zápasy maximální počet hráček. Udělali jsme jen nutné změny, šanci a aspoň třicet minut ve hře jsme chtěli dát zejména mladým hráčkám. To si myslím, že se nám podařilo. Kromě postupu pro nás zápas splnil i ten účel, že před duelem v Bánovcích to bylo určitě lepší, než trénovat."

1. SC Bohumín 98 - DHC Sokol Poruba 19:42 (8:19)

Branky: Kiršnerová 5/1, Janošová 3/1, Lešková 2, Pazourková 2, Kortusová 1, Kusynová 1, Pavlíková 1, Dejová 1, Svobodová 1, Varmužová 1, Vachtarčíková 1 - Desortová 7, Polášková 6/1, Konečná 5/1, Smetková 4/1, Maiwaelderová 4, Šmidáková 4, Andrýsková 3, Prašivková 3, Zemanovičová 2, Mýlková 2, Kučerová 1, Dybalová 1.

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně