Aktuality A-tým

Poruba potvrdila roli favorita. Hodonín porazila o patnáct gólů

20.9.2019, 19:14

Očekávalo se od nich vítězství a předpoklady splnily. Házenkářky Poruby zvládly páteční předehrávku 4. kola MOL Ligy, ve které si na domácí půdě poradily s Hodonínem jasným poměrem 30:15 (14:10).

Ostravanky stejně jako při předchozím domácím duelu s Veselím měly skvělý úvod, když během prvních jedenácti minut nedovolily soupeřkám z jihu Moravy skórovat, přičemž se samy prosadily hned šestkrát. Pohodlný náskok navíc svěřenkyně trenéra Dušana Daniše postupem času navyšovaly a ve čtvrtině duelu vedly už o devět gólů (11:2).

Podobně jako před dvěma týdny Veselí, ani Hodonín to za zdánlivě beznadějného stavu nevzdal a ve druhé polovině první půle protivníka přestřílel, a snížil na poločasový rozdíl čtyř gólů.

Na začátku druhé třicetiminutovky Hodonín stáhl své manko dokonce jen na dvě branky, ale to bylo maximem, na jaké se dokázal favoritovi přiblížit.
I přes řadu neproměněných šancí se Poruba opět od svého soka ve skóre odpoutala, nedovolila drama, jako v předminulém kole a zápas dovedla k pohodlnému vítězství.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (Poruba): „Začali jsme velice dobře a vypracovali jsme si i vyšší náskok. Udělali jsme pár střídání, aby si některé hráčky trochu odpočinuly, ale příchozí se nedostaly do hry a dovolili jsme soupeři se přiblížit. V poločase jsme si jasně řekli, jak máme hrát a druhá půle už pak byla v naší režii, což se odrazilo i na výsledku."

Tomáš Bárta (Hodonín): „Gratuluji domácím k vítězství. My jsme sem nepřijeli pro prohru, ale myslím, že nás Poruba posadila tam, kde jsme nechtěli. V prvním poločase jsme nabrali manko, které jsme silou vůle dotahovali, prostě jsme odehráli špatný začátek. K tomu nám nešla střelba, za což nás soupeř trestal. Dotažení skóre na rozdíl dvou gólů nás stálo mnoho sil, nicméně obrana i brankářka Poruby byly nepropustné. Snažili jsme se až do konce a zápas neodevzdali. Je to poučení, pokud chceme v soutěži obstát a udržet se, musíme přitlačit."

DHC Sokol Poruba - HK Hodonín 30:15 (14:10)

Branky: Andrýsková 6/2, Konečná 5, Desortová 5, Baumbachová 4, Polášková 3, Smetková 2, Mýlková 2, Zemanovičová 1, Prašivková 1, Šmidáková 1 - Vavroušková 3, Kalinová 3/3, Cholevová 3, Jadamíková 2, Tomašechová 2, Poláchová 1, Vysloužilová 1. Rozhodčí: Brzósková, Pavelová. Sedmičky: 2:3. ŽK: 1:1. Vyloučení: Šmidáková, Zemanovičová - Gärtnerová, Kalinová 2. Diváci: 257.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně