Aktuality A-tým

Z jasné záležitosti drama. Poruba si cestu k výhře zkomplikovala

7.9.2019, 19:40

Dvě vítězství mají na úvod nového ročníku MOL Ligy házenkářky Poruby. Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše po triumfu v Olomouci nezaváhaly ani doma, když ve 2. kole mezinárodní soutěže porazily Veselí nad Moravou 27:25 (13:9). Na tak těsný výsledek to však ještě v polovině druhého poločasu nevypadalo.

Lepší vstup do střetnutí měly přitom hostující hráčky, které prahly nejen po prvních bodech v sezoně, ale také po odvetě za jarní porážku v bojích o bronzové medaile v českém play-off.

Veselé panenky se zkraje duelu ujaly vedení, ale to jim dlouho nevydrželo. Po čtvrthodiny začala diktovat tempo hry Poruba a hlavně se to projevilo ve skóre. Ostravanky si vypracovaly v první půli až pětibrankový náskok, do šaten se nakonec šlo za stavu 13:9.

Po obrátce se v trendu pokračovalo a Poruba dál rozdíl navyšovala. Ve 44. minutě už to bylo o devět branek (22:13) a vypadalo to na domácí exhibici.

Jenže Veselí nic nevzdalo a vydařenou sérii se brzy dotáhlo na rozdíl jediné trefy. Poruba však dramatický závěr zvládla a vytěžila tak z těžkého klání oba dva body.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (trenér Poruby): "V prvním poločase jsme se delší dobu rozehrávali, lze říct, že celé to dějství. Do rytmu jsme se dostali až ve druhé půli a zápas, v němž jsme vedli o devět branek, tak trestuhodně hrubými chybami v útočné fázi zdramatizovali. Tohle se hráčkám nemůže stávat. Nakonec se v závěru hrálo o každý míč i branku. Takový přístup se ale příště může velmi lehko vymstít."

Luboš Hudák (trenér Veselí): "Co k tomu říct? Byli jsme odhodlaní bojovat o výsledek, ale od první minuty jsme ztratili sebejistotu i sebevědomí, nedokázali jsme dát gól. Ať už z větší vzdálenosti, ze střední či ze šestky, což Poruba samozřejmě trestala. Obranu jsme měli nedůraznou, gólmanky neměly žádnou velkou úspěšnost. Do druého poločasu jsme si řekli, že nastoupíme tak, jak jsme chtěli hrát celý zápas, ale po vlastních chybách jsme se zase dostali pod tlak. Nakonec se ale holky namotivovaly a samy sobě ukázaly, že je to jen o hlavách. Do toho Porubě odešla střelba, byly tam nějaké tyčky, dva zákroky v braně, technické chyby do pivota a tím jsme se dostali na koně. Nakonec jsme to skoro otočili. Pozitivní je, že jsme zápas nepoložili, dokázali si, že morál máme, a dokážeme zápasy otáčet."

DHC Sokol Poruba - SHK Veselí n. M. 27:25 (13:9)

Branky: Desortová 7, Mýlková 6, Polášková 6/2, Andrýsková 3, Smetková 2, Baumabchová 2, Konečná 1 - Kučerová 10/5, Kubačková 4, Kutálková 4, Pastorková 3, Boorová 2, Michálková 1, Víchová 1. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmimetrové hody: 2 - 5. Vyloučení: 3:4. Diváci: 164.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně