Aktuality A-tým

Házenkářky Poruby mohou odvrátit „bramboru" jen dvěma výhrami

17.5.2019, 0:09

Buď doma dvakrát vyhrají, a odejdou ze hřiště s „plackou" na krku, nebo ne, a stejně jako v MOL Lize skončí i v českém play-off těsně pod pódiem. Házenkářky Poruby mají před sebou důležitý víkend.

Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše po prohře v semifinále (0:2 na zápasy) se Slavii a v úvodní bitvě o bronz ve Veselí (23:25 SH) nemají, kam uhnout. Vědí, že jen dvě domácí vítězství je dostanou k cennému kovu. Nejprve potřebují uspět v sobotu, kdy od 17 hodin hostí v hale Sarezy v Hrušovské ulici druhý zápas série.

„Myslím si, že to bude podobné, oni budou hrát stejným systémem jako v prvním zápase. Nakonec tímto stylem se Veselí prezentovalo u nás i v základní části, takže nepočítám s tím, že by zde mohla nastat změna," řekl trenér Dušan Daniš s vědomí, že si opět bude muset dát pozor na několik zkušených hráček v táboře soupeře.

A navíc zlepšit hru vlastních spojek, s níž po úvodním utkání vyjádřil velkou nespokojenost. „Hlavně ve střelbě," upozornil Daniš. „Zápas jsme si zhodnotili, koukli na něj na videu, takže si myslím, že děvčata vědí, o co jde, a v čem chybovala. Věřím, že budou hrát soustředěně, dokážou čelit soupeři, jen se nesmíme přizpůsobit jejich hernímu stylu," pokračoval kouč.

„V určitých situacích se předčasně a unáhleně hrnou do zakončení útočné akce. Tohle dělá rozdíl mezi družstvy a my na to v této chvíli doplácíme," dodal Dušan Daniš.

Družstvo je připravené i na možnost dalšího rozstřelu sedmimetrových hodů, v nichž už třikrát v sezoně neuspělo. V tomto případě bych to ale Daniš nepřičítal nezkušenosti. „I když hráčka není specialistkou, tak by měla dokázat sedmičku v takovém rozstřelu proměnit. Já si myslím, že to je nekoncentrovaností," vyjádřil se Dušan Daniš.

„Každopádně jsme trénovali stejně jako každý týden, takže věřím, že jsme připravení," uzavřel trenér, který se může spolehnout na tým v plné síle.

Pokud by Poruba vyhrála, nastoupily by oba týmy k rozhodujícímu třetímu zápasu v neděli v 15 hodin.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně