Aktuality A-tým

Úkol Poruby zní jasně: vyhrát a srovnat semifinálovou sérii

3.5.2019, 13:55

Cesta mezi nejlepší dva týmy českého play-off už vede pouze přes dvě domácí vítězství. Házenkářky Poruby po porážce v prvním semifinále na hřišti pražské Slavie (24:26 SH) vědí, že musí uspět. Poprvé v sobotním druhém utkání doma (od 17 hodin) v hale v Polance.

Trenér Dušan Daniš si myslí, že i odveta bude podobná tomu, co se na hrací ploše dělo v neděli v hlavním městě. V týdnu strávil s hráčkami i nějaký čas u videa, aby si ukázali chyby, kterých se v Praze dopustily. „Brali jsme to tedy spíše z naší strany, nikoli z pohledu Slavie. Zároveň si ale myslím, že jen ten, kdo hraje, tak může udělat chybu. I tak jsme upozornili na to, co by bylo dobré vylepšit ve hře obrany," říká Daniš s tím, že jeho svěřenkyně musí změnit dvě věci.

O jaké jde? „Určitě zrychlení hry směrem dopředu, protože v Praze jsme z protiútoku dali jediný gól a to je hodně málo. I když je nutné přiznat, že jsme také eliminovali Slavii, ta nám z brejku nedala žádnou branku. Doma bychom se ale chtěli o tuto zbraň opřít," přeje si zkušený kouč.

Druhou je pak návrat do obrany. „V některých fázích byl pomalejší a nestačili jsme se stáhnout včas," vysvětluje Daniš, který také poukazuje na produktivitu, dlouhodobou bolest Poruby. „V prvním zápase jsme měli čtyři pět vyložených šancí, které jsme neproměnili. To je v takovém utkání třeba," připomíná.

Tým je připraven i na případný další sedmičkový rozstřel, který v mezičase trénoval. „Máme na to speciální cvičení, kdy hráčka musí proměnit pět sedmiček po sobě, jakmile nepromění, tak hází znovu pět. Takže ano, trénujeme to. Uvidíme, jestli nám k něčemu bude," je zvědavý Dušan Daniš.

„Jak jsem řekl, bude to vyrovnaný zápas, musíme chytit začátek, ale je jasné, že i ztráta se dá dotáhnout. To se ukázalo i nám na Slavii, kde jsme prohrávali o čtyři góly, a v závěru o jeden vedli," uzavírá Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně