Aktuality A-tým

Věřím, že máme před sebou sobotu i neděli, říká Michalíková

2.5.2019, 21:29

Chtěla týmu pomoci a jako jedna z nejzkušenějších šla na sedmimetrový hod, ačkoli je nemá příliš v lásce. Ovšem neuspěla, jako jediná z obou týmů, a Poruba následně první semifinále ztratila. Křídelnice Alžběta Michalíková však věří, že doma Ostravanky nepříznivý vývoj série zvrátí.

Sama si přitom nebyla vědoma, že hned po skončení šedesáté minuty budou následovat penalty. „Očekávala jsem, že bude prodloužení, takže jsem nad tím, jestli půjdu nebo ne, ani nepřemýšlela. Ale když to přišlo, tak jsem byla jednou z těch, která chtěla to vzít na sebe, pomoci a tým potáhnout," přiblížila Michalíková, jak situaci vnímala.

Krach své střely ze značky sedmimetrového hodu brala sportovně. „I to se bohužel stává," pronesla. „Tohle je ale už i o štěstí, je to nevyzpytatelné. Já pořád ale věřím, že pokud se dostaneme do finále, tak takový vítězný konec si necháváme právě do něj," zamyslela se slovenská hráčka.

Přiznala, že celý tým tuto dovednostní činnost trénuje. „Každý týden. Házíme mnoho sedmiček po sobě, a když neproměníme, tak musíme znovu. Musím ale přiznat, že v zápase se tomu vyhýbám, sedmičky nemám moc ráda, ale jsem si vědoma, že je třeba to cvičit," připustila s tím, že ona mezi vybrané pro exekuci sedmimetrových hodů v týmu není.

Podobně jako trenér Dušan Daniš si myslí, že Poruba musí v odvetě vycházet z kvalitní obrany. „Ano, a k tomu chodit do protiútoků. První druhou vlnu, protože Slavia je v tom zranitelná. A my to umíme," nabídla recept Michalíková.

„Je škoda, že se nám zápas v Praze nepodařilo dovést do vítězného konce, ale musíme to hodit za hlavu. Máme před sebou sobotu a věřím, že i neděli, kdy doufám, že urveme finále," uzavřela Alžběta Michalíková.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně