Aktuality A-tým

Desortová: Byla bych ráda, kdyby mé výkony byly stabilnější

11.4.2019, 19:43

Šestá příčka patří kolo před koncem mezinárodní MOL Ligy v pořadí střelkyň porubské kanonýrce Elišce Desortové. Mladá opora Ostravanek, která nastřílela v dosavadním průběhu 111 branek a podívala se už i do reprezentace, se navíc ještě může posunout dopředu.

Karolína Matušincová z Bánovců je sice neochvějnou vládkyní pořadí (142 branek), druhá Sára Kovářová z Mostu je však jen o šest tref před Desortovou.

Osmnáctiletá spojka však přiznává, že by potřebovala vyrovnat své výkony mezi jednotlivými zápasy. „Byla bych radši, kdyby byly stabilnější. V rovině. Přece jen často se mi stává, že jeden zápas se povede, druhý už méně. Zatím se to nedaří, takže na tom bude nutné ještě zapracovat," přemýšlí konstruktivně.

V čem vidí problém? „Asi v koncentraci a soustředění na daný zápas. Někdy to prostě jde, jindy zase ne, je to těžké," lehce se usmívá Desortová.

Ukázat to může už brzy v play-off, kde Poruba se s jistotou podívá. Ještě předtím ale v sobotu na domácí půdě hostí v závěrečném kole MOL Ligy Plzeň (od 18.30 hodin). Sokolkám půjde o to, udržet se na pozici druhého nejlepšího českého celku v tabulce a jít tak do semifinále proti Slavii, nebo Veselí ve výhodnější pozici. „Já se určitě hodně těším. Druhé místo získat chceme, takže je jasné, že potřebujeme vyhrát. Myslím si, že to bude zajímavý zápas," odhaduje Eliška Desortová.

„Určitě se musíme poučit z chyb, které jsme při minulém utkání v Plzni udělaly, takže se budeme snažit je minimalizovat. Už jsme si na poradě rozebraly, jak to hrají, co naopak musíme předvádět proti tomu my, tak doufám, že to zvládneme," říká na závěr Desortová.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně