Aktuality A-tým

Splnily povinnost! Házenkářky Poruby naložily Bánovcům

29.3.2019, 19:50

Zase jsou o krok blíže k postupu do play-off. Házenkářky Poruby nenechaly v páteční předehrávce 20. kola MOL Ligy nic náhodě a porazily jasně poslední Bánovce 42:17 (20:8).

Před zápasem trenér Dušan Daniš nepochyboval, že se tentokrát proti slovenskému celku roli favoritek Poruba zvládne. „Historie se opakovat nebude," říkal rozhodně. A jeho svěřenkyně to do puntíku splnily.

Do soupeře se obuly od prvních okamžiků utkání a ve dvanácté minutě svítilo na ukazateli skóre 9:0. Až poté se prosadily také Slovenky, ovšem kanonádu Poruby to nijak nezastavilo. Do poločasu domácí hráčky přidaly ještě jedenáct branek, a i když se trochu rozjela ofenziva i na straně Bánovců, šlo se do šaten za stavu 20:8.

Po pauze už Poruba udržovala bezpečný náskok a dovedla tak duel k jednoznačnému triumfu, kterým se opět přiblížily postupu do českého play-off. O tom by mohlo být jasno už v sobotu, kdy by ale podceňovaný Písek musel bodovat v Olomouci.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (Poruba): "Nutno poukázat na stav, v jakém soupeř dohrává soutěž, protože jim odešly dvě podstatné hráčky, takže všechna čest, že ze soutěže neodstoupil. Je to ale pro mladé hráčky daň za to, že hrají WHIL, protože to není jako nastupovat v první nebo dokonce dorostenecké lize. Pokud jde o náš výkon, tak uhráli jsme povinné vítězství. Cílem bylo, aby si více zahrály hráčky, které s námi trénují. Z tohoto pohledu zápas splnil svůj účel. Po reprezentačním srazu jsme měli tým pokupě od středy, takže jsme se snažili praktikovat naší hru. Byly tam kombinace, které nám vyšly, ale v obraně i útoku jsme se dopustili chyb, kterých bychom se měli vyvarovat."

Nataša Paulovičová (Bánovce): "Několikrát jsem už řekla, že hrajeme s tím, co máme. Naše družstvo je ale výrazně oslabené. Z velké části dorostenky a s tím, co máme, také hrajeme. Jiné to asi už nebude."

DHC Sokol Poruba - Bánovce 42:17 (20:8)
Branky:
Mýlková 3, Konečná 4, Smetková 4, Maiwaelderová 1, Andrýsková 4, Polášková 10/1, Michalíková 1, Desortová 9, Baumbachová 2, Novobilská 4 - Bridová 3, Ráciková 1, Hollá 1, Matušincová 7/4, Obstová 1/0, Skaličanová 1, Matejíková 3. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Sedmičky: 1/1 - 4/4. ŽK: 2:3. Vyloučení: 4:4. Diváci: 144.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně