Aktuality A-tým

Minarčíková: Musíme se zlepšit v útoku, koncovka je katastrofální

28.3.2019, 15:39

Reprezentační povinnosti se tentokrát netýkaly Evy Minarčíkové. Slovenská pivotmanka a porubská opora si však možnost oddechu pochvalovala a teď se těší na další soutěžní duel v MOL lize.
„Odpovím tak, že já za pauzu byla ráda, protože si myslím, že byla potřebná. Sama jsem v „repre" nebyla, takže mi to prospělo. Horší to mohlo být s děvčaty, které musely na reprezentační sraz, a měli méně volna," řekla Minarčíková s tím, že daleko méně ji vyhovuje, že je naplánováno volno těsně před play-off.
„Přitom jsme žily v tom, že se bude hrát už vyřazovací část. Najednou nic. To nás překvapilo," přiznala.
Ještě předtím ale, než budou moci Ostravanky přemýšlet na programem play-off, musí se do české vyřazovací části dostat. Prvním krokem ze zbývajících tří jsou v pátek (od 18.30) Bánovce. „Musíme vyhrát každý zápas, vždy do toho jít na sto procent a bodovat. Jedině to nám dá jistotu play-off," zopakovala už svá dřívější slova Minarčíková.
„Víme, že vedle dvou bodů z Písku je tento z Bánovců dalším, který nám může na konci chybět. Nebude to ale odplata. Ano, půjdeme do zápasu naplno, nesmíme nic podcenit a být přesní v koncovce," nabídla recept.
„Víme, že jim odešly střelkyně Michnová a Obstová, což byly klíčové hráčky. Zůstaly tam Matušincová a Hollá, ale zbytek děvčat ví, že nemají co ztratit a stále jdou dopředu. Uvidíme. Každopádně musíme jít do všeho naplno. Od obrany po koncovku. Hlavně v útoku se musíme zlepšit, protože je katastrofální," dodala Eva Minarčíková s tím, že závěrečný los soutěže není pro Poruby vůbec špatné.
„Asi ano, ale ze Šaly mám trochu obavu, protože ona je doma strašně těžký soupeř. A Plzeň? Po výměně trenéra mají dobré výsledky a povyhrávali kopec zápasů. Třeba doma s Olomoucí, což nikdo nečekal. Je to nevyzpytatelný soupeř jako Bánovce. Mají tam mladé holky, které chtějí něco dokázat," uzavřela Eva Minarčíková.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně