Aktuality A-tým

Další krok k play-off? Poruba v pátek hostí Bánovce

28.3.2019, 9:26

Delší pauza je pryč, soutěž pokračuje. Házenkářky DHC Sokol Poruba se v pátek od 18.30 hodin v duelu 20. kola mezinárodní MOL Ligy doma střetnout s posledními Bánovci.

Ty mají dosud sice jediný bod na kontě, ten ovšem urvaly právě proti Ostravankám. Na podzim na Slovensku Poruba remizovala 29:29. „Já si myslím, že tentokrát se historie opakovat nebude," má jasno trenér Dušan Daniš.

„Pro naše další účinkování v MOL Lize i potom případně v play-off je jednoznačně nutné doma bodovat a zdolat jejich mladé a snaživé družstvo. Ze zkušenějších hráček jim zůstala jen Zuzka Hollá," poukazuje Daniš na nedávné odchody klíčových opor jako Klaudia Michnová či Alžběta Obstová.

Vepředu ale nadále řádí se 122 brankami nejlepší střelkyně celé soutěže - Karolína Matušincová. „My se musíme vrátit k naší hře, kterou jsme předváděli před přestávkou, kdy jsme z kvalitní obrany přecházeli do rychlých protiútoků. Věřím, že to bude hlavní zbraní, jak soupeře zdoláme," dodává kouč Poruby.

Třítýdenní přestávka a příprava na další průběh soutěže byla v případě Poruby výrazně ovlivněna reprezentačními povinnostmi řady hráček. „Upřímně, nevím, jak bych nazval režim, v jakém jsme v minulých týdnech fungovali. Stabilně kvůli reprezentačním povinnostem trénovalo šest, sedm až osm hráček, takže to bylo pro nás trochu slabší období, protože nebylo možné ani sehrát nějaký přípravný zápas," přiznává Daniš s tím, že hlavním tématem tak bylo rozvíjení individuálních činností.

Celé družstvo se pak sešlo na začátku týdne. „Bylo to nestandardní, protože jsme mysleli, že sehrajeme s Polkami zápas. Ale skutečně to nešlo. Bylo to těžší období před vrcholem sezony. Ve výsledku se s tímto potýkalo ale každé družstvo v soutěži, které je tvořené reprezentantkami," podotýká na závěr Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně