Aktuality A-tým

„Už se cítím dobře," řekla po úspěšném návratu Polášková

13.2.2019, 10:40

Po třech měsících se vrátila do hry, a ač ji trenéři využívali výhradně k exekuci sedmimetrových hodů, nakonec nastřílela osm branek. Porubská spojka Silvie Polášková hned v prvním utkání po návratu ve Zlíně ukázala, že i nadále bude patřit ke klíčovým hráčkám ostravského celku.

Po dlouhém zranění a problémech s meniskem či křížovým vazem přišel zánět achilovky. „Proto jsem nemohla nastoupit v plném nasazení, domluvili jsme s trenérem, že budu chodit jen na sedmičky, kterých nakonec bylo dost, tak jsem ráda, že jsem holkám konečně mohla pomoci. Aspoň tímto způsobem," usmívala se Polášková, nejlepší střelkyně sobotního duelu.

„No, to jsem nečekala. Přece jen sedmiček tolik nebývá, ale podařilo se mi všechno proměnit. Hlavní ale je, že jsme vyhrály. To je nejdůležitější," přiznala.

Klíčové podle ní bylo, že ani v úvodu, kdy se nedařilo, to tým nezastavilo. „Holky měly pořád chuť hrát, i přesto, že třeba Eliška Desortová dostala červenou kartu. Pořád šlapaly, ve druhém poločase jsme zlepšily obranu a Hanka Mučková zavřela bránu. To vše Zlín položilo," vysvětlila Polášková.

A jak je na tom mladá hráčka nyní? „Původně jsme si mysleli, že to nebude nic vážného a půjde jen o čištění kolene. Bohužel se nakonec musel meniskus šít, odebrat výrůstek z operovaného vazu, tak se to protáhlo na tři měsíce. Ale jsem ráda, že už se cítím dobře, začala jsem trénovat, tak doufám, že v sobotu nastoupím už normálně i do hry. I zánět v achilovce vypadá dobře, nebolí mě to, tak doufám, že to bude bez problémů," prozradila Polášková.

Jen sledovat své spoluhráčky ji ubíjelo, proto je ráda, že už je zpátky a mám větší chuť do hry. „Těším se na každý trénink, každý pohyb, každý vstřelený gól. Mám motivaci ukázat, že jsem schopna se vrátit zpátky a doufám, že to půjde, jak si představuju," podotkla Silvie Polášková.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně